Duiken op de Gili eilanden & je PADI halen op Gili Trawangan

Over Dive Central Gili

Paradijselijke stranden, helderblauw water, de mooiste zonsondergangen met uitzicht op Bali en het echte "eiland-leven". Niet voor niets zijn de Gili-eilanden benoemd tot één van de beste plekken in de wereld om te duiken of je PADI te halen. Op 1,5 uur van Bali en om de hoek van Lombok is een trip naar Gili’s supergoed te combineren met je vakantie/reis op Bali. Wat te doen naast duiken? Je kunt je hier prima vermaken en bijkomen, hier een aantal tips van Reisjunk.nl.

Dive Central Gili is een duikschool op Gili Trawangan, de grootste van de drie Gili Eilanden. Je kunt bij ons je PADI halen, een probeerduik doen, fun duiken of zelfs je verdere PADI duikcursussen doen zoals je Advanced Open Water.

We houden de groepen klein, maximaal 4 personen per duikinstructeur of gids. Dit betekent veel persoonlijke aandacht tijdens jouw duiken in de prachtige onderwaterwereld rondom de Gili's. We zijn een middelgrote duikschool met nieuwe uitrusting (open sinds 2015) en we hebben alle materialen in huis om je in het Nederlands les te geven en uiteraard hebben we ook Nederlandse instructeurs. Het is voor ons belangrijk om je onderdeel te laten zijn van de familie zodat we jou de beste duikvakantie kunnen bieden. Klaar om deze zomer je duikbrevet te halen? Lees meer over onze cursussen. (Engels)


Hoe kom je op de Gili Eilanden?

 

Vanaf Lombok naar de Gili Eilanden

Ben je in Lombok en wil je naar de Gili Eilanden? Dan neem je de taxi of brommer naar de haven van Bangsal. Hier heb je de keuzen tussen een fastboat voor 85.000 IDR maar je kan ook de public boat (30/40 min.) nemen voor 15.000 IDR . Deze vertrekt ongeveer elke 20 minuten. Wil je naar Gili Meno of Gili Air dan kan het zijn dat je langer moet wachten tot er genoeg mensen zijn om een boot te vullen.

Vanaf Bali naar de Gili Eilanden

Vanaf Bali naar de Gili Eilanden kan je het beste de fastboat nemen. Dit kost ongeveer 300.000 tot 400.000 IDR en deze doet er 1,5 uur over. Ben je in het oosten van Bali dan gaat de boot vanaf Padangbai, ben je in het zuiden dan kan je beter vanaf Sanur de fastboot nemen.

Van Gili Trawangan naar de andere Gili’s

Tussen de eilanden gaan elke ochtend de public boats ook naar Gili Air en Gili Meno, een goede optie waarmee je goedkoop op de andere eilanden kan komen. Uiteraard kan het zo zijn dat je iets langer moet wachten totdat de boot vol is. Wil je gelijk vertrekken dan kan je een speedboat nemen.

 

Wil je je cursus of duik boeken? Heb je een vraag?