Dykning på Gili öarna, och hur du får ditt PADI dykarcertifikat på Gili Trawangan

Om Dive Central Gili

Paradisstränder, klart blått vatten och de vackrast tänkbara solnedgångarna där man ser hela Bali och vackra Mount Agung. Det är heller inte för intet som Gili öarna har blivit utsedda till en av världens bästa ställen att göra sin Open Water kurs, eller ”din PADI” som det också kallas i folkmun, bara en och en halv timme med båt från Bali och femton minuter från Lomboks kust så är det ett utmärkt sätt att kombinera din semester om du planerar en semester eller en dykresa eller dykresor på någon av de två större öarna.

Dive Central Gili ligger på Gili Trawangan vilken är den största av de tre gili öarna, Vi erbjuder ett stort utbud av möjligheter för alla som vill dyka, vi har något som kallas prova-på-dyk där du får känna på hur det är att andas under vattnet för första gången samtidigt som du har möjlighet att njuta av den vackra undervattensmiljön vi har här i Indonesien. För dig som redan är Certifierad dykare erbjuder vi Fun-dives med en av våra fantastiska guider! Utöver det så har vi även ett stort utbud av PADI-kurser, allt från Open water diver hela vägen upp till Divemaster.

Vad vi har specialiserat oss på är små grupper, max fyra personer per guide eller instruktör, det innebär att alla våra elever och fun-divers får all den uppmärksamhet de förtjänar, samt att vi slipper trängas under vattnet! Vi är en medel-stor dykskola som öppnade 2015, vilket innebär att ingenting av dykutrustningen är äldre än så, vi känner stor stolthet över sättet vi har tagit hand om vår dykutrustning till den grad att den känns som helt ny! Vi har även svenska instruktörer och allt kursmaterial på svenska vilket innebär att det kan kännas som hemma trots att du är på andra sidan jorden.

Är du redo att lära dig dyka redan i år? Läs mer om våra kurser här (English)


Hur tar du dig till Gili öarna?

 

Från Lombok till Gili öarna

Är du på Lombok och skulle vilja ta dig till Gili öarna? Ta då en taxi eller moped till hamnen i Bangsal, Här här du möjligheten att ta en ”Speed-boat” för 85.000 IDR vilket tar ca femton minuter eller att ta den lite långsammare ”public-boat” som lämnar hamnen var tjugonde minut och tar ca 20-40 minuter.


Från Bali till Gili öarna

Från Bali till Gili öarna så är bästa sättet att ta en ”Speed-boat” vilket kostar mellan 300.000 och 400.000 IDR och tar ca en och en halv timme, på Bali finns det två större hamnar, Padangbai som ligger lite mer norr ut och Benoa som ligger lite mer söderut, så när du bokar båten se till att välja den närmaste hamnen.


Från Gili Trawangan till de andra Gili öarna

Det går public boats varje morgon men dessa väntar tills de har fyllts upp innan de lämnar, vill du ta dig över lite snabbare så finns det alltid möjligheten att ta en ”Speed-boat” för att komma över direkt.

 

Vill du boka kurser eller dyk? Har du en fråga?